T’AI-CHI CH’UAN  /  TAIJIQUAN ( Westerse benaming )

De korte Yangstijl vorm wordt aangeleerd met beginselen uit de traditionele oude Yangstijl van Yang Lushan en aangevuld met Qigong oefeningen en series.

Tai-Chi is een Chinees uitmuntend systeem van lichaamsbeoefening, dat volledige gezondheid bevordert.  Het maakt de gedachten rustig.  Door regelmatig oefenen worden de gewrichten soepeler en leren de spieren zich meer te ontspannen. De langzame en gracieuze bewegingen vergroten het concentratievermogen en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk.

Een plezierige en uitdagende wijze van zelfontplooiing en spirituele groei. Tai-chi is van oorsprong een martiale kunst.

QI-GONG

Is een plezierige en weldadige manier van bewegen- gracieus, langzaam en vloeiend of soms stilstaand- met als doel ontspanning, energie opwekken en in balans brengen. Het lichaam wordt levendiger en soepeler

Spieren worden sterker, de gewrichten functioneren beter, de ademhaling wordt dieper en allerlei stressverschijnselen kunnen verdwijnen.

YOGA DAOYIN  &  QIGONG

In deze lessen komen Chinese Yoga oefeningen aan de orde in combinatie met Qigong , voor ontspanning,  versterken en in balans brengen van de energiebanen, spieren en pezen.

MEDITATIE

In de lessen wordt aandacht besteed aan:  Volledige ontspanning, goed leren focussen, ontwikkelen en in balans brengen van je energie, zelfreflectie en zelfkennis opdoen.

Meditatie is een techniek om je gedachten tot rust te laten komen.  Stilte in jezelf ervaren. Een onderzoekingsreis naar ons innerlijk door het openen van ons hart. Met meditatie wordt het denkproces verscherpt, niet afgezwakt!

Het accent licht meer op ontspanning van lichaam en geest dan op een geforceerde lichaamshouding.

WAT IS CHI ?

Chi of Qi is een wetenschappelijk aangetoonde levensenergie. Deze energie gaat door het lichaam circuleren door vloeiende bewegingen en door aandacht.  Chi zorgt ervoor dat alle lichaamscellen en organen gezond blijven, dan wel herstel bevordert wordt.

 

error: Content is protected !!