T’AI-CHI CH’UAN  /  TAIJIQUAN ( Westerse benaming )

De korte Yangstijl vorm wordt aangeleerd met beginselen uit de traditionele oude Yangstijl van Yang Lushan en aangevuld met Qigong oefeningen en series.

Tai-Chi is een Chinees uitmuntend systeem van lichaamsbeoefening, dat volledige gezondheid bevordert.  Het maakt de gedachten rustig.  Door regelmatig oefenen worden de gewrichten soepeler en leren de spieren zich meer te ontspannen. De langzame en gracieuze bewegingen vergroten het concentratievermogen en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk.

Een plezierige en uitdagende wijze van zelfontplooiing en spirituele groei. Tai-chi is van oorsprong een martiale kunst.

QI-GONG

Is een plezierige en weldadige manier van bewegen- gracieus, langzaam en vloeiend of soms stilstaand- met als doel ontspanning, energie opwekken en in balans brengen. Het lichaam wordt levendiger en soepeler

Spieren worden sterker, de gewrichten functioneren beter, de ademhaling wordt dieper en allerlei stressverschijnselen kunnen verdwijnen.

YOGA DAOYIN  &  QIGONG

In deze lessen komen Chinese Yoga oefeningen aan de orde in combinatie met Qigong , voor ontspanning,  versterken en in balans brengen van de energiebanen, spieren en pezen.

 

WAT IS CHI ?

Chi of Qi is een wetenschappelijk aangetoonde levensenergie. Deze energie gaat door het lichaam circuleren door vloeiende bewegingen en door aandacht.  Chi zorgt ervoor dat alle lichaamscellen en organen gezond blijven, dan wel herstel bevordert wordt.

 

error: Content is protected !!